COVID SAFE

We trachten u zo goed mogelijk te informeren over de ons thans beschikbare informatie en houden deze zoveel mogelijk up-to-date, rekening houdend met de door de door de overheid genomen beslissingen.
We verwijzen ook graag naar www.info-coronavirus.be voor uitgebreide informatie.

Is het met bubbels en mondmaskers op de Worstenfeesten?
Neen, we werken het ganse weekend met een COVID-SAFE-ZONE. Dat is een perimeter die je enkel binnen geraakt als je een COVID SAFE TICKET van de overheid hebt. Op die manier krijgen we één veilige zone, waarin mondmaskers en social distancing niet nodig zijn.U zal dus naar hartenlust ongeremd kunnen feesten en dansen. Daarnaast voorziet de organisatie voldoende gelegenheden tot het ontsmetten en/of wassen van handen.

Het Covid safe ticket is nodig voor iedereen vanaf 12 jaar. Kinderen onder de 12 mogen binnen zonder covid-safe ticket. (op betalende avonden hebben ook zij echter wel een inkomticket nodig, net zoals de volwassenen). Breng uw identiteitskaart mee, uw kids-ID, reispas of internationaal paspoort mee.


Hoe geraak je aan een covid safe ticket?
Tijdens de Worstenfeesten zal gewerkt worden met een COVID Safe zone.
Dit wil zeggen dat alle personen vanaf 12 jaar, die het feestterrein betreden, in het bezit moeten zijn van een COVID Safe Ticket. Om zo’n ticket te verkrijgen zal een persoon
(1) minstens twee weken voor het event volledig gevacineerd moeten zijn,
(2) een negatieve PCR-testcertificaat* van max. 48 uur oud kunnen voorleggen (48u begint vanaf middernacht na de testafname)
(3) een negatief antigeensneltestcertificaat* van max. 24 uur oud kunnen voorleggen (24u begint vanaf middernacht na de testafname)
(4)  een herstelcertificaat (max. 6 maanden oud) moeten bezitten, dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test

(*) PCR-testen en antigeen(snel)testen dienen te worden afgenomen bij officiële instanties die gekoppeld zijn aan de database van de overheid. Dit kan je huisarts zijn, een COVID-19 testlocatie in je gemeente of voor antigeen(snel)testen bij één van de aangesloten apothekers in België. 

Indien je niet voldoet aan minstens 1 van de voorwaarden hierboven neergeschreven, zal de toegang tot de Worstenfeesten ontzegd worden.

COVID TEST

Hoe werkt het?

Installeer de CovidSafeBe-app op je smartphone, daarop zullen je certificaten verschijnen verschijnen als je aan de covid safe voorwaarden voldoet. Je zal ook je identiteitskaart moeten tonen. Kinderen die een kids-ID hebben, dienen die ook mee te brengen.  Zorg dat je dit ook bij je hebt!  Je kan het certificaat ook downloaden en afprinten via mijngezondheid.be, mijnburgerprofiel, myhealthviewer of via de CovidSafeBe-app. Opgelet! Het gestempelde kaartje van het vaccinatiecentrum volstaat niet als covid safe ticket!

Het is tevens mogelijk om het certificaat via de post op te vragen. Daarvoor bel je vanuit Vlaanderen naar het nummer 078/78.78.50. In Brussel is er het nummer 02/214.19.19. Inwoners van Wallonië kunnen terecht op 071/31.34.93. Hou wel rekening met een wachttijd tussen de bestelling en de ontvangst van de certificaten.

Meer informatie over de CovidSafeBE-app vind je op www.covidsafe.be.

Aan de inkom scannen wij de QR codes door gebruik te maken van de covidSCANbe-app. Als je graag thuis al eens test of het wel goed komt aan de inkom, kan je op een smartphone die app zelf ook eens installeren en je eigen qr code scannen (moet dan wel op een andere gsm getoond worden, als je de qr code niet op papier meebrengt, maar wel wil tonen in je covidsafebe-app. 
Mensen die uit buurlanden afzakken naar de Worstenfeesten:, hebben een EU-certificaat nodig met scancode. Zodra je dat hebt, probeer je het best eerst thuis uit (scannen met de covidSCANbe-app). Als dat lukt, dan weet je dat je met een gerust geweten kan afreizen naar het centrum van Europa (dat weekend toch).Ik heb tickets gekocht, maar ben niet in het bezit van een COVID Safe Ticket.

Wanneer u zich met een ticket aanbiedt aan de ingangen van het Worstenfeesten feestterrein, maar niet in het bezit bent van een COVID Safe Ticket, zal u de toegang tot onze feesten geweigerd worden. Het niet kunnen of willen voorleggen van een geldig officieel erkend (digitaal of papieren) certificaat, zoals hierboven bepaald, geeft geen recht tot annulatie, vergoeding, compensatie of terugbetaling, ongeacht men in het bezit is van een geldig toegangsticket. Kosten voor het bekomen van certificaten en / of testen zijn integraal ten laste van de festivalganger en kunnen nooit geheel of gedeeltelijk op de VZW Worstenfeesten verhaald worden.

Indien onze editie 2021 niet kan plaatsvinden omwille van covid-19, zullen aangekochte tickets teruggestort worden (uitgezonderd de service fee).

Ook kinderen dienen op de betalende avonden in het bezit te zijn van een inkomticket. Enkel op deze manier kunnen we waken over onze maximumcapaciteit.