VZW Worstenfeesten

INFO OVER DE VZW WORSTENFEESTEN, OVER ONS DOEL EN OVER DE BESTEMMING VAN DE OPBRENGSTEN:

De VZW Worstenfeesten is een Vlimmerse vereniging en heeft als voornaam doel het bevorderen van het sociale leven in Vlimmeren.  

Om dit te realiseren, organiseren we jaarlijks een feestweekend dat telkens plaatsvindt het weekend van de voorlaatste zondag van augustus. Sinds vele jaren kunnen we rekenen op een enthousiaste menigte feestgangers, die vooral de gemoedelijke maar eveneens uitbundige sfeer op ons feestterein weten te appreciëren. 

In jaartallen waar 15 augustus op een donderdag valt, duurt het weekend zelfs 4 dagen. Ondertussen zijn we al aan onze 49ste editie toe.

De VZW engageert zich om jaarlijks financiële steun te bieden aan een aantal goede doelen en verenigingen: :

  • steun aan Ziekenzorg,
  • steun aan de missies in Guatemala van de zusters Annonciaden van Huldenberg.

De VZW bezorgt jaarlijks de 50 oudste inwoners van Vlimmeren een bezoekje en een fruitkorf.

Het Sinterklaasfeest voor de Vlimmerse kinderen, georganiseerd door de V.I.B., wordt volledig gesponsord door de Worstenfeesten.

De VZW voorziet logistieke steun tijdens de kerstmarkt.

In het verleden konden ook CKG Lentekind en basisschool De Triangel al enkele mooie giften ontvangen ter ondersteuning van hun werking.

In 2018 vindt er naar aanleiding van 250 jaar Stad Worst een wereldrecordpoging plaats op 15 augustus.  Op die dag probeert Vlimmeren de langste rijdende fietsenketting ter wereld te organiseren. Klik hier voor meer info.
Per ingeschreven deelnemer schenkt de VZW Worstenfeesten 4 euro aan een goed doel.
De deelnemers mogen zelf kiezen aan welk van de 3 uitgekozen doelen hun 4 euro geschonken wordt. De uitgekozen doelen zijn:

  • FEESTVARKEN VZW
  • DE WATERTOREN VZ DE SCHAKEL BEERSE
  • DE FUNFABRIEK