Wereldrecordpoging "langste rijdende fietsenketting"

UPDATE 16 AUG:

Op woensdag 15 augustus 2018 schreef Vlimmeren opnieuw geschiedenis. Dag op dag 5 jaar na de vorige geslaagde recordpoging (de langste worstenketting - 3543 m), braken we het wereldrecord 'De langste fietsenketting'. Het record van Dhaka (7 miljoen inwoners) - een ketting van 1186 deelnemers - werd compleet verpulverd. Maar liefst 1921 fietsers maakten een 9-kilometers-lange ketting die reikte tot in Wechelderzande en terug. De 3 goede doelen kregen elk een mooie cheque en de E-bike werd gewonnen door Bieke Smans uit Oostmalle. Het feestjaar '250 jaar Stad Worst' zal op deze manier niet snel vergeten worden. Dank aan alle helpers, ambassadeurs en vooral aan alle deelnemers!

 

RECORD WERFDOEK WE DID IT websiteWIT

 

 

WAT VOORAFGING:

In 2018 vieren we 250 jaar Stad Worst. Dat willen we in de verf zetten met een nieuwe officiële wereldrecordpoging, namelijk die van de de “Langste rijdende fietsenketting” .
Neem deel en maak kans op het winnen van een elektrische fiets, geschonken door Outlet-Rijkevorsel. Neem deel en verdien zo 4 euro voor DE FUNFABRIEK, HET FEESTVARKEN of DE SCHAKEL.

Binnen enkele maanden willen we STAD WORST in het groot op de wereldrecordkaart zetten. Want op 15-8 willen we met minstens 1500 deelnemers het unieke Guinness-record voor “Langste rijdende fietsenketting” gaan verbeteren
Het huidige record staat op naam van de Indonesische miljoenenstad Dhaka en bedraagt 1186 deelnemers. Ondertussen mislukten er zowel in de Filipijnen, als in de Verenigde Staten al 2 nieuwe recordpogingen.
Het record breken wordt dus een gigantische uitdaging voor een “klein Kempisch dorpje” maar het is een unieke kans om aan te tonen dat wij allemaal samen een “grote STAD WORST “ kunnen zijn!

En een wereldrecord op jouw eigen naam … zo’n kans krijg je niet elke dag!


Schrijf je hier gratis online in

 

Bekijk hier de RTV-reportage over onze wereldrecordpoging.

rtv wereldrecord screengrab

Belangrijk om weten!

  • We proberen op 15-8 om 15.08 uur met 1500 fietsers achter elkaar één grote ononderbroken fietsenketting te vormen die zal fietsen van Vlimmeren-centrum naar Wechelderzande en terug.
  • Iedereen van 6-106 jaar kan deelnemen als je zelfstandig in een groep kan rijden.
  •  Alle soorten fietsen zijn toegelaten. Hou er wel rekening mee dat fietskarren en bakfietsen wat lastiger zijn om vlot en flexibel mee te rijden.
  • Deelnemen is voor iedereen volledig GRATIS !    De VZW Worstenfeesten schenkt ("uit eigen zak") 4 euro per deelnemer aan een goed doel, dat jij kan bepalen bij inschrijving.
  • Buitendorpse deelnemers zijn van harte welkom !
  • Na de recordpoging is er een fantastisch gratis feestje met optredens van de  Vlaanderen Boven Band met niemand minder dan Gene Thomas , Mama’s Jasje en Barbara Dex !
  • Worstenfeesten vzw trakteert iedereen nog met drankbonnetjes
  • Ook op facebook kan je informatie over ons evenement
  • Omstreeks 18.30 uur wordt onder de nog aanwezige deelnemers een E-bike (geschonken door FIETSENOUTLET RIJKEVORSEL) verloot.

Inkom ganse dag gratis!!!

 

INFO OVER DE START:
VERZAMELEN GEBEURT OM 14u.
Hebt u kinderen bij? Lees dan zeker de FAQ onderaan deze pagina. In het luik 'deelname' vind je daar belangrijke info.

Wie gewoon wenst deel te nemen, en niets afweet van de stratencompetitie: verzamelen op parking van't Vlimmershof.

Wie zijn of haar inschrijving wel heeft gekoppeld aan een straat, dient zich te verzamelen op deze plaatsen: 

Het Laar: wei hoek Engstraat- Laar
Peggerstraat: Peggerstraat 31
Landjuweel: speeltuintje midden in verkaveling
Gierledijk: parking sporthal Pegger
Wetschot: Grasplein achter Pegger
Lepelstraat/Hoogstraat: ter hoogte van Luc Dockx  'Lepelstraat 28)
Hei-en/Gooskens: Parking ex-Hoeveservice
Engstraat: Rozenwals 
Statiestraat :bij Jan De Vleesschouwer (nr 36)
Heidijk: Klinkerstraat ( ter hoogte van Heidijk nr 52)
Deken Verhulststraat: Hans Luyckx (nr 13)
Zilvereind: Graspleintje ter hoogte van Lepelstraat 51
Kerkstraat : de Meren
Den Abt: 1e straat rechts (den abt 22)
Kerkenhoek: Voetbalpleintje
Hoge Bergen: Zonstraat 
Antwerpsesteenweg: parking frituur Monique
Vlimmerseweg: BIB

Ben je niet op voorhand ingeschreven? Dan mag je u begeven naar het Vlimmershof, of je mag ook altijd op één van deze plaatsen verzamelen. Men zal dan even je gegevens noteren en je kan dan zo aansluiten bij die groep.