Wereldrecordpoging "langste rijdende fietsenketting"

DE 50ste WORSTENFEESTEN
15-16-17-18 AUGUSTUS 2019
We're working on it... even geduld nog!

 

 

 

 

 

UPDATE 16 AUG:

Op woensdag 15 augustus 2018 schreef Vlimmeren opnieuw geschiedenis. Dag op dag 5 jaar na de vorige geslaagde recordpoging (de langste worstenketting - 3543 m), braken we het wereldrecord 'De langste fietsenketting'. Het record van Dhaka (7 miljoen inwoners) - een ketting van 1186 deelnemers - werd compleet verpulverd. Maar liefst 1921 fietsers maakten een 9-kilometers-lange ketting die reikte tot in Wechelderzande en terug. De 3 goede doelen kregen elk een mooie cheque en de E-bike werd gewonnen door Bieke Smans uit Oostmalle. Het feestjaar '250 jaar Stad Worst' zal op deze manier niet snel vergeten worden. Dank aan alle helpers, ambassadeurs en vooral aan alle deelnemers!

 

RECORD WERFDOEK WE DID IT websiteWIT

 

 

WAT VOORAFGING:

In 2018 vieren we 250 jaar Stad Worst. Dat willen we in de verf zetten met een nieuwe officiële wereldrecordpoging, namelijk die van de de “Langste rijdende fietsenketting” .
Neem deel en maak kans op het winnen van een elektrische fiets, geschonken door Outlet-Rijkevorsel. Neem deel en verdien zo 4 euro voor DE FUNFABRIEK, HET FEESTVARKEN of DE SCHAKEL.

Binnen enkele maanden willen we STAD WORST in het groot op de wereldrecordkaart zetten. Want op 15-8 willen we met minstens 1500 deelnemers het unieke Guinness-record voor “Langste rijdende fietsenketting” gaan verbeteren
Het huidige record staat op naam van de Indonesische miljoenenstad Dhaka en bedraagt 1186 deelnemers. Ondertussen mislukten er zowel in de Filipijnen, als in de Verenigde Staten al 2 nieuwe recordpogingen.
Het record breken wordt dus een gigantische uitdaging voor een “klein Kempisch dorpje” maar het is een unieke kans om aan te tonen dat wij allemaal samen een “grote STAD WORST “ kunnen zijn!

En een wereldrecord op jouw eigen naam … zo’n kans krijg je niet elke dag!

 

Bekijk hier de RTV-reportage over onze wereldrecordpoging.

rtv wereldrecord screengrab